Trykkbølgebehandling

En ny enklere behandlingsmåte

Sveitsisk kvalitetsteknologi har utviklet et produkt mot skader og langvarige smerter i muskler, sener og leddbånd. Metoden kalles Trykkbølgebehandling og har vist seg meget effektivt til å bryte ned skadet vev og kalkpåleiringer som forårsaker kroniske senelidelser og stimulere kroppens egen evne til å reparere seg selv.

Oppsiktsvekkende gode resultater

Trykkbølgebehandling, eller ESWT (Radial Shockwawe Therapy) som det kalles på fagspråket, er et effektivt alternativ for pasienter med kroniske lidelser, der man unngår bruk av kirurgiske inngrep, kortisonsprøyter eller bruk av medikamenter. Behandlingen har minimalt med bivirkninger.

Slik gjennomføres behandlingen

En «pistol/ applikator» holdes mot huden på det skadede stedet. Behandlingen oppleves som en rekke små, høyfrekvente slag mot huden som trenger inn i vevet. En behandling kan bestå av hele 2-3000 fysiske slag/ trykkbølger, og altså ikke strøm- eller lydbølger. Behandlingen varer i noen få minutter og må gjentas 3-5 ganger med ca. en uke mellom hver gang.

Slik virker trykkbølgebehandling

Ved kroniske senebetennerlser har ofte kroppens naturlige helingsmekanismer stoppet opp eller mistet fremdriften. De høyfrekvente trykkbølgeslagene trenger ned og inn i det skadede vevet, og kroppen reagerer på dette med å øke blodsirkulasjonen og stoffskifte rundt skadeområdet. Dette stimulerer kroppens egen evne til å reparere seg selv. Det er vanlig å oppleve umiddelbar smertelindring og dermed bedret bevegelse. Forskning viser imidlertid at bedringen fortesetter i ukene etter behandlingen og ved måling av smerte nivået er oppnås gjerne full effekt etter 3-4 måneder.

For ytterligere informasjon vedrørende trykkbølgebehandling se www.ergomove.no