Støtt folkeaksjon for kiropraktor refusjon

17. oktober 2024 Støtt folkeaksjon for kiropraktor refusjon


Til: Regjeringen

I statsbudsjettforslaget for 2025 foreslår regjeringen å fjerne refusjonsordningen for kiropraktorpasienter. Kostnaden blir med dette flyttet fra staten til den enkelte pasient. Det vil føre til en todeling av helsevesenet, økt sykefravær og gå utover pasientsikkerheten.

1. Forsterke todeling av helsevesenet
De som sliter mest vil rammes hardest! Når behandlingen blir dyrere, vil flere, og særlig de med lav inntekt – avstå fra behandling. Det er alvorlig for en lidelse der det er avgjørende med rask helsehjelp for å unngå langvarig sykdom.

2. Øke sykefraværet
Muskel- og skjelettlidelser er en av hovedårsakene til økende sykefravær og at stadig flere blir uføretrygdede. Det er godt dokumentert at tidlig diagnostisering og behandling er viktig for å unngå langvarig og kostbart sykefravær, og derfor er det alvorlig at regjeringen nå tar bort en viktig støtteordning for å sikre pasienter rask hjelp og oppfølging.

3. Gå utover pasientsikkerheten
Fjerning av refusjonen vil få betydelige konsekvenser for tverrfaglig samarbeid, noe som kan svekke pasientsikkerheten og øke belastningen på øvrige helsetjenester.

Signer oppropet! Hjelp oss å stoppe regjeringens pasientkutt!


Støtter du denne kampanjen?

JA