Du er her: Hjem / Kiropraktikk / Utdanning

Kiropraktorutdanningen er normert til fem og et halvt år på universitetsnivå etterfulgt av ett års turnustjeneste. Utdanningen kan tas i mange ulike land, hovedsaklig i  de engelsk-språklige verdensdeler. De fleste norske studentene studerer i Danmark, England, USA eller Australia da det foreløpig ikke er en egen norsk utdannning. Kiropraktorutdanningen er mange steder organisert som en egen helsefagutdanning i en universitetsstruktur.

Internasjonale godkjenningsorganer for utdanningsinstitusjonene sørger for en høy standard på utdanningen og norske helsemyndigheter legger disse til grunn for offentlig godkjenning (se liste under utdanning over godkjente studiesteder) . Etter fullført anerkjent utdanning må kandidater gjennomføre et års turnustjeneste for å oppnå offentlig godkjenning i Norge.

På initiativ fra Nordisk Råd ble det i 1994 etablert en felles nordisk kiropraktorutdanning ved Odense Universitet i Danmark.  Der avsettes årlig plasser til opptak av norske søkere.  Nordiske lege- og kiropraktorstudenter har i stor utstrekning felles pensum og undervisning i de tre første årene (studiets prekliniske del).

Stor rekruttering til profesjonen og et stort samfunnsmessig behov for økt innsats og bedre samhandling innen helsevesenet på området muskel-skjelettlidelser har aktualisert behovet for å etablere kiropraktorutdanning i Norge ved et av landets universiteter i nær fremtid. Norsk Kiropraktorforening arbeider nå aktivt for at Norge skal få sin egen kiropraktorutdanning. Stortinget støtter prosessen, og universitetene i Oslo og Stavanger kives om å få tilskudd til  å opprette kiropraktorutdanning.

Tønsberg Kiropraktorklinikk AS • Tel 33376333/330 E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Besøksadresse: Kilengaten 18 3117 Tønsberg