Du er her: Hjem / Kiropraktikk / Autorisasjon

Autorisasjon

Alle kiropraktorene på Tønsberg Kiropraktorklinikk har autorisasjon og er fullverdige medlemmer av Norsk Kiropraktorforening. De deltar også i Kiropraktorforeningens etterutdaningsprogram og holder seg godt faglig oppdatert.
 
Offentlig godkjenningsordning ble vedtatt av Stortinget i 1988. Kiroptaktorene er autorisert  som primærkontakter med selvstendig behandleransvar på linje med leger, tannleger og psykologer.
Norske myndigheter legger til grunn for sin godkjenningspraksis at kiropraktorer som får autorisasjon med hjemmel i Helsepersonellovens § 48.3.ledd må ha utdanning etter de standarder som er fastsatt av European Council on Chiropractic Education (ECCE). I tillegg til å ha gjennomført anerkjent utdanning kreves det at  kiropraktorer ha gjennomført 12 måneders turnustjeneste for å oppnå autorisasjon.

Utgifter til røntgenundersøkelser, CT og MR som en kiropraktor har rekvirert fra et offentlig sykehus eller et godkjent røntgeninstitutt dekkes, også for pasienter som ikke er henvist fra lege.

Kravet om legehenvisning for å motta refusjon har bortfalt. Kiropraktoren kan også sykemelde i inntil 12 uker, samt henvise til legespesialist og fysioterapeut.

Tønsberg Kiropraktorklinikk AS • Tel 33376333/330 E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Besøksadresse: Kilengaten 18 3117 Tønsberg