Du er her: Hjem / Aktuelt

Aktuelt

Diagnostisk ultralyd

Diagnostisk ultralyd

Tønsberg kiropraktorklinikk tilbyr nå diagnostisk ultralyd av muskel- og skjelett systemet.

En ultralydundersøkelse er en bilde diagnostisk undersøkelse som, sammen med en god klinisk undersøkelse, gir mulighet til å stille en mer nøyaktig diagnose ved en rekke tilstander i muskel skjelett systemet.

Kiropraktor Øyvind Nilsson utfører denne type undersøkelser av bevegelses apparatet på Tønsberg Kiropraktorklinikk. Han er godt i gang med 3. året på en 3 årig mastergradsutdanning i ultralyd diagnostikk ved Universitetet i Bournemouth i England. Undersøkelsen er spesielt egnet for å undersøke lidelser i armer og ben herunder hender, føtter, knær, albuer og skuldre med respektive sener, muskler, leddbånd, slimposer og annet bløtvev.

Gratulerer!

Gratulerer!

Tønsberg Kiropraktorklinikk er veldig stolte av vår kollega Linda Gøransdotter Ohren som nå er ferdig med sin Mastergrad innen muskelskjelett helse for barn og unge. Linda var nylig i England og tok i mot sitt diplom ved en høytidelig seremoni på universitetet i Bournemouth.
«Dette styrker fagkompetansen i klinikken på en flott måte og gjør oss enda bedre rustet til å kunne yte helsehjelp til mennesker i alle aldre med muskelskjelettplager», sier daglig leder ved klinikken Thomas Solberg.

Roadshow

Roadshow

Kiropraktor Thomas Solberg og nestleder i Kiropraktorforeningen, Espen Ohren var foredragsholderne da Norsk Kiropraktorforening arrangerte historiens første «kurs-roadshow» i august og september. Kolleger i Oslo, Stavanger, Trondheim og Tromsø ble kurset i Standardisert Prolapsforløp (for mennesker med akutt lumbalt skiveprolaps), og Utvidet Korsryggundersøkelse (UKRUS). UKRUS er en utvidet undersøkelse for mennesker som har hatt langvarige korsryggplager uten bedring, basert på nyeste kliniske retningslinjer.

Livsfarlig å sitte stille

Livsfarlig å sitte stille

Kanskje på tide å røre på seg?

I hvert fall hvis vi skal ta denne ferske studien på alvor.

– Hvis du har en jobb eller en livsstil der du må sitte i lengre perioder, foreslår vi at du tar en pause for å røre litt på deg hver halvtime, sier Keith Diaz ved Columbia University i New York.

– Det kan redusere risikoen for å dø, sier han i en pressemelding.

Diaz understreker at forskningen hans ikke sier nøyaktig hvor mye aktivitet som er best.

Les hele artikkelen her.

 

Mor og Barn trening

Mor og Barn trening

Hvor: Vestfold Yoga Senter, på Tønsberg Medisinske Senter (1. etasje)

Når: Onsdager kl. 12.30-13.30 over 6 uker.

Oppstart: Onsdag 6/9

Max deltagere: 6

Pris: 1200kr (betales første dagen i vår resepsjon Tønsberg Kiropraktorklinikk)

Påmelding: Tønsberg Kiropraktorklinikk senest mandag 4/9. Tlf. 333 76 333

Befolkningen svekkes av smerter i korsrygg og nakke

Befolkningen svekkes av smerter i korsrygg og nakke
Nok en gang blir det slått fast at en dominerende årsak til helsetap i Norge er lidelser i muskler og skjelett. Det viser rapporten «Sykdomsbyrde i Norge 2015», nylig utgitt av Folkehelseinstituttet.

Spørreundersøkelse på Tønsberg Kiropraktorklinikk

 

   96% er svært godt fornøyde med service og

   behandling hos Tønsberg Kiropraktorklinikk      

 

Som en del av våre kvalitetssikringsrutiner gjennomførte Tønsberg Kiropraktorklinikk i februar 2017 en brukerundersøkelse.

- Vi er takknemlige over å registrere at en stor majoritet av deltakerne i undersøkelsen svarer at de er svært godt fornøyde med service og behandling i klinikken, sier daglig leder i Tønsberg Kiropraktorklinikk Thomas Solberg. Undersøkelsen ga oss også nyttige innspill på hva vi kan gjøre for å forbedre oss ytterligere i fremtiden.

Tønsberg Kiropraktorklinikk vil med dette takke alle som deltok i undersøkelsen!

Vi tilbyr nå diagnostisk ultralyd

Vi tilbyr nå diagnostisk ultralyd

En ultralydundersøkelse er en bilde diagnostisk undersøkelse som er svært pasientvennlig og uten strålebelastning. Den gir, sammen med en god klinisk undersøkelse, muligheten til å stille en mer nøyaktig diagnose ved en rekke tilstander i muskel skjelett systemet. 

Kiropraktor Øyvind Nilsson utfører denne type undersøkelser av bevegelses apparatet på Tønsberg Kiropraktorklinikk. Han er godt i gang med 3. året på en 3årig mastergradsutdanning i ultralyd diagnostikk ved Universitetet i Bournemouth i England. Han har bestått alle praktiske eksamener. Nå er det bare fullføringen av Mastergradsoppgaven som omhandler kvalitetssikring av ultralyd diagnostikk som gjenstår. Undersøkelsen er spesielt egnet for å undersøke lidelser i armer og ben herunder hender, føtter, knær, albuer og skuldre med respektive sener, muskler, leddbånd, slimposer og annet bløtvev. Dersom ultralyd ikke er egnet til å fremstille gode bilder henvises det til andre typer bildediagnostiske undersøkelser når det er behov for det.

 

Mye sittetid øker risikoen for nakke- og ryggsmerter

Mye sittetid øker risikoen for nakke- og ryggsmerter

Det er tre ganger større sannsynlighet for smerter i ryggen hvis man sitter åtte timer eller mer i løpet av et døgn. Det viser to undersøkelser fra danske Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og Universtiet i Gävle, Sverige.

200 testpersoner har båret på bevegelsessensorer.

-          Studien ble gjort blant jobbgrupper med kortere utdannelse, og som jobber med produksjon, sier en av forskerne, professor Andreas Holtermann, til Dagens Medisin.

Kiropraktisk behandling og trening for nakkesmerter

Kiropraktisk behandling og trening for nakkesmerter

En nylig gjennomført Ph.D-avhandling viser at kiropraktisk behandling og trening gir bedre resultater enn kun trening for pasienter med smerter i nakken. Avhandlingen ble gjennomført ved Syddansk Universitet (SDU) i Odense.

Et liv i bevegelse – et liv med opplevelse!

Et liv i bevegelse – et liv med opplevelse!

En kampanje for gode turopplevelser og bedre folkehelse. Fredag 24. oktober inngikk Norsk Kiropraktorforening (NKF) og Den Norske Turistforening (DNT) samarbeidet Et liv i bevegelse – et liv med opplevelse. Avtalen ble signert i regnfulle omgivelser på kiropraktorenes høstkurs i Stavanger.

Paracetamol ikke mer effektivt enn placebo for akutte ryggsmerter

Paracetamol ikke mer effektivt enn placebo for akutte ryggsmerter

Dette viser australske forskere i en ny studie publisert i The Lancet

Etikkprosjekt i NKF

Etikkprosjekt i NKF

Betydningen av en kiropraktisk profesjonsetikk under den mer generelle medisinske og helsefaglige etikken er at det ideelle formålet med virksomheten og det ansvaret som påhviler medlemmene, løftes frem av profesjonen selv. Samtidig skapes en unison holdning til hvilke handlinger som er etisk akseptable i kiropraktorpraksis. NKF ønsker å styrke den etiske bevisstgjøringen av landets kiropraktorer gjennom Etikkprosjektet.

Kiropraktorutdanning i Norge nå!

Kiropraktorutdanning i Norge nå!

Stein A. Evensen (f. 1942) er spesialist i indremedisin, i blodsykdommer og i fordøyelsessykdommer og er professor emeritus ved Universitetet i Oslo. I et debattinnlegg i Tidsskrift for Den norske legeforening retter han skarp kritikk mot myndighetene og mener det er på høy tid med en norsk kiropraktorutdanning. Evensen var i perioden 1998 til 2006 dekanus ved Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo. Han var sentral i prosessen da fakultetet første gang henvendte seg til departementet i 2005 for etablering av utdanningen.

Les innlegget til professor Stein A. Evensen på www.tidsskriftet.no

Klare til å etablere kiropraktorutdanning i Oslo

Klare til å etablere kiropraktorutdanning i Oslo

Universitetet i Oslo (UiO) bekrefter at de nå er klare til å etablere kiropraktikk som en del av utdanningstilbudet ved det medisinske fakultet. Forutsetningen er et nasjonalt kunnskapsløft på muskel- og skjelettlidelser.

Tønsberg Kiropraktorklinikk AS • Tel 33376333/330 E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Besøksadresse: Kilengaten 18 3117 Tønsberg