Du er her: Hjem / Behandling / Hva vi kan hjelpe deg med / Skulder

Skulder

Generelt om skulder

Generelt om skulder

Smerter i skulderen er svært vanlig og kan ha flere forskjellige årsaker som din kiropraktor kan undersøke, diagnostisere og behandle. Alle armbevegelser er avhengige av en god, normal rytmisk bevegelse mellom skulderblad, rygg, krageben og skulder.

Sene- og slimposebetennelse i skulderen

Sene- og slimposebetennelse i skulderen

De største leddnære musklene som stabiliserer skulderleddet heter supraspinatus og infraspinatus og utgjør deler av det vi kaller rotatorcuffen. Det er i senene til disse musklene at det oftest blir betennelse.

Slitasje og Forkalkning i skulderen

Slitasje og Forkalkning i skulderen

Slitasje og forkalkning i skulderleddet er svært vanlig hos middelaldrende og eldre mennesker. Dette er naturlige aldersforandringer fordi senene blir slitt ofte fordi blodforsyningen blir dårligere med årene. Da skal det mindre til før skulderen overbelastes.

Frossen Skulder

Frossen Skulder

En frossen skulder kan oppstå akutt eller komme snikende på over tid. Den kjennetegnes ved at man kan sitte stille på en stol og føre armen rett ut til siden. Den frosne skulderen vil da ha redusert bevegelighet hvis du sammenligner den med den friske siden.

Muskelsmerter - skuldermyalgi

Muskelsmerter - skuldermyalgi

Dette er noe de fleste av oss har erfart. Hvis muskulaturen overbelastes eller feilbelastes over lengre tid vil det begynne å verke og det dannes triggerpunkter i muskulaturen. Aktive triggerpunkter vil gi en verkende smerte hele tiden fra muskelen. Latente triggerpunkter gir smerte ved trykk, aktivitet og belastning. 

Impingementsyndrom - inneklemming

Impingementsyndrom - inneklemming

Denne tilstanden er en av de vanligste skulderlidelsene. Den kjennetegnes gjerne ved at skulderen er smertefull når armen heves og blir vridd innover samtidig.

 

Eneste utvei for denne tilstanden kan være kirurgi, men i de fleste tilfellene kan tilstanden behandles og rehabiliteres.

Tønsberg Kiropraktorklinikk AS • Tel 33376333/330 E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Besøksadresse: Kilengaten 18 3117 Tønsberg