Du er her: Hjem / Aktuelt / Et liv i bevegelse – et liv med opplevelse!

Et liv i bevegelse – et liv med opplevelse!

En kampanje for gode turopplevelser og bedre folkehelse. Fredag 24. oktober inngikk Norsk Kiropraktorforening (NKF) og Den Norske Turistforening (DNT) samarbeidet Et liv i bevegelse – et liv med opplevelse. Avtalen ble signert i regnfulle omgivelser på kiropraktorenes høstkurs i Stavanger.

 

Norsk Kiropraktorforening og Den Norske Turistforening skal gjennom samarbeidet "Et liv i bevegelse - et liv med opplevelse" sammen sette fokus på turopplevelser, gleden over bevegelse og mestring. Turmulighetene over hele landet skal synliggjøres og bidra til at det blir enda enklere for folk å ta dem i bruk.

Kampanjen skal inspirere flere til å komme seg i aktivitet med naturen som arena. Det handler om å lege til rette for aktivitet, og å få folk til å få øynene opp for hvor lite som skal til før effekten er merkbar på kropp og sinn. – Dette er et viktig tiltak for å synliggjøre Turistforeningens turtilbud, og bidra til at flere kan få flotte naturopplevelser, sa generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

I den inngåtte avtalen tas det blant annet sikte på å utforme grafisk materiell til bruk på landets kiropraktorklinikker. Det vil også bli lagt opp til kursing av kiropraktorer til DNT-ambassadører på NKFs nasjonale samlinger og regionskurs. NKF skal på sin side lenke opp til UT.no på sine hjemmesider, og inspirere medlemmene til å ta i bruk lokale turprogram for å øke aktivitetsnivået blant pasientene.

– Turtilbudet er der, men langt fra alle vet om det. Gjennom denne avtalen og aktivt engasjement fra landets kiropraktorer vil flere få øynene opp for våre turstier sa Øveraas, og påpekte samtidig at Turistforeningen ikke primært ønsker at dette kun skal være et tilbud for pasienter med nedsatt muskel- og skjeletthelse, men for alle uansett funksjonsnivå.

– Fra Folkehelserapporten vet vi at inaktivitet og stillesitting er en risikofaktor for å få dårlig helse. Kiropraktorer har derfor et særskilt ansvar for å legge til rette for mer fysisk aktivitet og mindre stillesitting, sa Lothe. Dette er et glimrende tiltak og et flott lavterskeltilbud til alle våre pasienter som trenger å øke det fysiske aktivitetsnivået. Vi er veldig glade for at vi har klart å få i stand et samarbeid med DNT og håper det vil bidra til engasjement på klinikkene og flotte turopplevelser i de ulike lokalmiljøene.

 

Tønsberg Kiropraktorklinikk AS • Tel 33376333/330 E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Besøksadresse: Kilengaten 18 3117 Tønsberg