Du er her: Hjem / Aktuelt / Klare til å etablere kiropraktorutdanning i Oslo

Klare til å etablere kiropraktorutdanning i Oslo

Universitetet i Oslo (UiO) bekrefter at de nå er klare til å etablere kiropraktikk som en del av utdanningstilbudet ved det medisinske fakultet. Forutsetningen er et nasjonalt kunnskapsløft på muskel- og skjelettlidelser.

Allerede i 2005 henvendte Universitetet seg til Kunnskapsdepartementet med ønske om å etablere kiropraktorutdanningen. Departementet svarte den gang nei med henvisning til at saken måtte utredes videre.

Etter at en enstemmig fagkomite på Stortinget i desember 2013 ønsket en snarlig etablering av utdanningen, ble UiO forespurt av Kunnskapsdepartementet om de fortsatt var positive og bedt om å utarbeide budsjetter for dette. Saken har nylig vært til behandling i fakultetsstyret som vedtok å støtte etablering av kiropraktorstudiet ved Universitetet.

Fakultetsdirektør Bjørn Hol understreker overfor kiropraktikk.no at vedtaket bygger på forutsetningen om at studiet fullfinansieres og at det tilføres universitetssykehuset ekstra ressurser for å styrke forskning og undervisning på muskel- og skjelettlidelser; noe som er en forutsetning for å kunne skape et fullgodt vitenskapelig miljø hvor kiropraktorutdanningen har sin basis.

Når og hvor utdanningen etableres avhenger nå av Statsbudsjettet. Som kjent sendte Universitetene i Bergen og Stavanger i fjor inn forslag om hvordan de sammen ønsket å etablere utdanningen. 

– Vi har hatt nær dialog og godt samarbeid med det medisinske fakultet i Oslo helt tilbake fra 2002. Det er derfor en svært gledelig utvikling at Kunnskapsdepartementet nå ser ut til å realitetsbehandle saken slik et samlet Storting har bedt om, sier leder av NKF Jakob Lothe.

Statsbudsjettet legges frem 14. oktober.

Tønsberg Kiropraktorklinikk AS • Tel 33376333/330 E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Besøksadresse: Kilengaten 18 3117 Tønsberg